Νόησις - Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2012 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2012

Περίπατος  6/3/2012

Στα πλαίσια του περιπάτου μας στις 6-3-2012 επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, όπου παρακολουθήσαμε στην αίθουσα του πλανηταρίου την ταινία «Τα Θαύματα του Σύμπαντος». Μέσα από την ταινία μας δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το σχηματισμό γαλαξιών και να εξερευνήσουμε ορισμένα από τα πιο θαυμαστά νεφελώματα και αστρονομικές δομές που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί. Βρεθήκαμε στο εσωτερικό του δικού μας Γαλαξία και μέσα από μία  περιήγηση στο Ηλιακό μας Σύστημα επιστρέψαμε πίσω στο σπίτι μας, τη Γη.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, όπου μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Χριστοφόρο Κοντάκη, αναπλ. καθηγητή  Πατρολογίας, ενημερωθήκαμε από τον ίδιο καθώς και από τον καθηγητή της Χημείας Συντήρησης κ. Ιωάννη Καραπαναγιώτη για τα τμήματα της Ακαδημίας, το Τμήμα Ιερατικών Σπουδών και  το Τμήμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Μετά το πέρας της ενημέρωσης ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας και στα εργαστήρια του τμήματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, όπου είδαμε τις συσκευές και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συντήρηση των κειμηλίων, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Τέλος γευτήκαμε τη φιλοξενία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, γευματίζοντας στο εστιατόριο της, όπου σιτίζονται καθημερινά οι φοιτητές της.

 


ΝΟΗΣΙΣ

 


Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86