Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013 Γράφτηκε από τον/την Νιζαμίδου Μαρία

 Επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Δύο εκθέσεις, αφιερωμένες η μία στην βραβευμένη Ελληνίδα χαράκτρια Βάσω Κατράκη και η άλλη στα 200 χρόνια από την γέννηση των WagnerVerdi, παρακολούθησαν την Τρίτη στις 10 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές της Β’ κ Γ’ Λυκείου του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και συγκεκριμένα της ενότητας του πολιτισμού.

Στα πλαίσια της 4ης Biennale, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών διοργάνωσε την έκθεση: «Βάσω Κατράκη: Σε λευκό και μαύρο». Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για την ζωή και το έργο της μοναδικής μέχρι σήμερα Ελληνίδας χαράκτριας που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Μπιενάλε της Βενετίας (1966), παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα βιώματα ενός καλλιτέχνη και στις δημιουργίες του, γνώρισαν την τεχνική της χαρακτικής αλλά και εξέπληξαν με τις γνώσεις τους την ξεναγό!

Στον ίδιο χώρο, με αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση των δύο σπουδαίων συνθετών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον χώρο της όπερας: κοστούμια, μακέτες σκηνικών, χειρόγραφα, παρτιτούρες με περισσότερη βαρύτητα στις όπερες Ριγκολέτο (Βέρντι) και Ιπτάμενος Ολλανδός (Βάγκνερ). Στο τέλος μάλιστα χόρεψαν βαλς υπό τους ήχους αποσπασμάτων από διάσημες όπερες!

Η ξενάγηση και στις δύο εκθέσεις ήταν ενδιαφέρουσα, ζωντανή και ολοκληρωμένη και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι έφυγαν ενθουσιασμένοι από τον χώρο του μουσείου.

Ευχαριστούμε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρακολουθήσουμε τις εκθέσεις του καθώς και για την εξαιρετική ξενάγηση.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Αγαθονικιάδου Πετρούλα, Δράκου Στυλιανή, Μπαϊρακτάρης Βασίλειος και Νιζαμίδου Μαρία. Φωτογραφίες από την επίσκεψη

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86