Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου στο Πανόραμα

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014 Γράφτηκε από τον/την Καζακλάρη Βέφα

Επίσκεψη στο Γυναίκειο Ησυχαστήριο
Γενεσίου της Θεοτόκου στο Πανόραμα

 Το Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου στο Πανόραμα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου του σχολείου μας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ» στις 8 Απριλίου 2014.
Οι μαθητές έφτασαν στη Μονή, όπου τους υποδέχθηκαν οι μοναχές και τους ξενάγησαν στον Ιερό Ναό και τους χώρους της Mονής. Μετά το πλουσιοπάροχο κέρασμα η Ηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Φιλοθέη, μίλησε στους μαθητές για τη χριστιανική αντιμετώπιση του άγχους και απάντησε σε ερωτήματα που της έθεσαν οι μαθητές. Κύρια σημεία της ομιλίας της ήταν τα εξής:

• Ο Θεός δε δημιούργησε το άγχος, αλλά εμείς το δημιουργούμε με τη λανθασμένη στάση μας, επειδή δεν είμαστε συντονισμένοι με τις εντολές του Χριστού.
• Το μεγαλύτερο άγχος των ανηλίκων είναι ότι βιάζονται να ζήσουν τη ζωή των ενηλίκων, γι΄ αυτό «Ζήστε τα νιάτα σας».
• Το μικρό παιδί δεν έχει άγχος, γιατί είναι ξέγνοιαστο και βασίζεται στους γονείς του. Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, δηλαδή να έχουμε εμπιστοσύνη και πίστη στο Θεό και το Θέλημά Του.
• Για τις εξετάσεις είπε η Ηγουμένη: «Να διαβάσετε καλά για να γράψετε καλά, αλλά να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι του Θεού. Όσο και να αγχώνεστε, το θέλημα του Θεού θα γίνει».

Φεύγοντας από τη Μονή μοιράστηκε στους μαθητές ένα αντίτυπο από ανέκδοτες ομιλίες του πνευματικού πατέρα της Μονής, π. Συμεών Κραγιόπουλου, σχετικές με το άγχος και την κατά Χριστόν αντιμετώπισή του. Η επίσκεψη στο Ησυχαστήριο και η επαφή με τη φύση του Πανοράματος σε συνδυασμό με τους εμπνευσμένους λόγους της Ηγουμένης λειτούργησαν ως τα καλύτερα αντίδοτα του άγχους και μας γέμισαν με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης.


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86