«Συμμετέχω... προσφέρω... βοηθώ...»

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 Γράφτηκε από τον/την Χατζηγιάννη Λίνα

«Επίσκεψη στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης »

Οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «Ξηροκρήνη: ανακαλύπτω, συμμετέχω, ζω στη γειτονιά του σχολείου μου (από την ιστορία στην καθημερινότητα)» προχώρησαν σε μία ακόμη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος. Αποφάσισαν να επισκεφθούν την Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης και να προσφέρουν βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια για να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό της.

Οι μαθητές με αυτή τους την πρωτοβουλία θέλησαν να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή της γειτονιάς μετά από τις εξορμήσεις που έκαναν για να τη γνωρίσουν, αλλά και την άμεση επαφή που είχαν με την περιοχή και τους ανθρώπους της κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η επίσκεψη στο χώρο της βιβλιοθήκης έγινε την Πέμπτη 8 Μαΐου. Εκεί οι μαθητές παρέδωσαν τα βιβλία και, αφού ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη κ. Ελληνίδου για τις παράλληλες δραστηριότητες της βιβλιοθήκης, όπως αφιερώματα, ώρες παραμυθιού και παιχνιδιού, εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις καραγκιόζη, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν και προθυμοποιήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτές.

Παιδαγωγική ομάδα : Αμπολία Χατζηγιάννη (ΠΕ06), Δέσποινα Λαζάρου (ΠΕ04.04), Μαρία Σιάμ (ΠΕ02). Φωτογραφίες από την επίσκεψη