Μονή Βλατάδων

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 10 Δεκέμβριος 2014 Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Δεκέμβριος 2014 Γράφτηκε από τον/την Βλέτση Ευαγγελία

Επίσκεψη στη Μονή Βλατάδων

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές του Β1 και Β2 Λυκείου που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Από το Βόσπορο στο Θερμαϊκό: μνημεία χρόνων – δεσμοί αιώνων» με τη συνοδεία των καθηγητριών τους Νικολέττα Ζαραμητροπούλου (ΠΕ19/04), Γενοβέφα Καζακλάρη (ΠΕ02/06) και Ευαγγελία Βλέτση (ΠΕ01/02) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον ναό της Μονής που χρονολογείται από τα μέσα του 14ου αιώνα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών (βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα παλαιοτύπων, χώρους ψηφιοποίησης χειρογράφων Ιερών Μονών Αγίου Όρους) και επισκέφτηκαν το εκκλησιαστικό μουσείο με ευρήματα στο χώρο της Μονής, όπως λείψανα, φορητές εικόνες, χειρόγραφα και άλλα ιερά κειμήλια. Τέλος, οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τον ηγούμενο της Μονής και επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, του οποίου ο λόγος ήταν ζεστός, φιλικός και συνάμα επαναστατικός και ανατρεπτικός.

 


 Φωτογραφίες από την επίσκεψη


 

 

 

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86