'Επαινοι μαθητών μας στον 3ο Ελληνικό Διαγωνισμό «Γίνε επιστήμων του Cassini για μια ημέρα»

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 14 Μάιος 2013

'Επαινοι μαθητών μας στον 3ο Ελληνικό Διαγωνισμό
Cassini - Huygens 2013

11η Διεθνή Έκδοση του Διαγωνισμού Επιστημονικής Έκθεσης της NASA
«Γίνε επιστήμων του Cassini για μια ημέρα»

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με τέσσερεις μαθητές της Β΄ Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2013-2014 (Παντελή Βουλγαράκη, Διονύση Βλαχόπουλο, Νικόλαο Μιχαηλίδη και Ιωάννη Καμπανό). Πρόκειται για παγκόσμιο διαγωνισμό CASSINI - HUYGENS -  ''Γίνε επιστήμονας του Κασίνι για μια μέρα''.
Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα διεθνές πρόγραμμα μεταξύ της NASA, ESA και ASI διαστημική υπηρεσία της Ιταλίας για τη μελέτη του γίγαντα πλανήτη Κρόνου των δαχτυλιδιών του και τα φεγγάρια του. Το διαστημικό σκάφος Cassini τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο το 2004, μετά από ένα ταξίδι του από σχεδόν επτά χρόνια από τη Γη. Τον Ιανουάριο του 2005, η βολίδα Huygens προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Τιτάνα, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου. Το Cassini συνεχίζει να παρέχει μια πληθώρα δεδομένων για τους επιστήμονες και ένα μέρος του χρόνου των συσκευών του διαστημικού σκάφους έχει προβλεφθεί να υπάρχει διαθέσιμο, για να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να μάθουν για το πώς οι διαστημικές συσκευές επεκτείνουν τους μαθησιακούς ορίζοντές μας. Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλήθηκαν να μελετήσουν τρεις πιθανούς στόχους για το σκάφος Cassini, για να λάβει τις εικόνες του, και να αποφασίσουν ποιος πίστευαν ότι θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αστρονομία. Οι τρεις επιλεγμένοι στόχοι   ήταν :
  • Ο δορυφόρος Πάνας,φεγγάρι του Κρόνου
  • Ο δακτύλιος F
  • Ο πλανήτης Κρόνος μαζί με το σύστημα δακτυλίων του
Οι μαθητές του σχολείου μας, συνεκτιμώντας τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους, πρότειναν και αιτιολόγησαν σε ποιο συγκεκριμένο στόχο έπρεπε να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού σκάφους Cassini-Huygens (κοινή αποστολή της NASA/ESA) – το οποίο εξερευνούσε τον Πλανήτη Κρόνο – προκειμένου η συγκεκριμένη διαστημική αποστολή να αποφέρει περισσότερες πληροφορίες και επιστημονικά οφέλη για την ανθρωπότητα. Την επιστημονική και παιδαγωγική επίβλεψη είχε ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Μιχάλης Τσεκουνάρης. Στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους αυτή απονεμήθηκε Έπαινος. 





 


Οργανωτική επιτροπή για την Ελλάδα:
ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής
Τμήμα Φυσικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επικοινωνήστε μαζί μας


                                                                           


Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr
 
Nικ. Καπάτου 6
Ξηροκρήνη
Θεσσαλονίκης
54629
Τηλέφωνο:
Τηλ. 2310735717
Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματο