Ενεργοποιούμαι – Ενημερώνω - Παρακινώ

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω
Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 06 Μάιος 2020
Γράφτηκε από τον/την Ζαραμητροπούλου Νικολέττα

  Ενεργοποιούμαι – Ενημερώνω - Παρακινώ

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια των διαδικτυακών μαθημάτων που πραγματοποίησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου του κλεισίματος της σχολικής μονάδας, λόγω της εμφάνισης του Covid-19 και για το μάθημα της Πληροφορικής, συνδημιούργησαν συνεργατικά δύο ψηφιακούς τοίχους αξιοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο paddlet με περιεχόμενο θέματα ενεργού πολιτειότητας και προβολής κοινωνικών δομών της γειτονιάς και της πόλης της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές δημιούργησαν α) έναν ψηφιακό τοίχο με τίτλο: Ενεργός πολίτης – Πολιτειότητα, όπου ανάρτησαν συννεφόλεξα και παλαιότερες δράσεις και β) έναν ψηφιακό τοίχο με τίτλο: Το κοινωνικό/αλληλέγγυο πρόσωπο της γειτονιάς μου και της πόλη μου.

Στόχος τους ήταν να παρακινήσουν και να ενεργοποιήσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, εκτός κοινότητας του «Νοιάζομαι και Δρω», καθώς και τις οικογένειές τους, για να προσφέρουν με τον τρόπο τους, ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες ζωής, τη βοήθειά τους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα σε άτομα τρίτης ηλικίας που ζουν μόνα τους δίπλα μας.

Δημιουργία Bazaar από την Α' Λυκείου

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω
Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020

  Bazaar

Οι μαθητές του "Νοιάζομαι και Δρω" της Α΄Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης πραγματοποίησαν Bazaar με πολλά αντικείμενα και χειροποίητα είδη που δημιούργησαν οι ίδιοι μαζί με τη βοήθεια και των γονιών τους. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποίησαν τόσο τη δημιουργική τους διάθεση όσο και την ανάγκη τους για προσφορά  στον συνάνθρωπο, καθώς μέρος των εσόδων του Bazaar θα το διαθέσουν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Περισσότερα...

Νοιάζομαι & Δρω 2019-2020

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω
Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020

«Νοιάζομαι & Δρω»

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Για τη σχολική χρονιά 2019-20 το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Νεαπόλεως συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα πρόγραμμα εθελοντισμού, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας (αρ. πρωτ. Φ13.1/163822/Δ2, 4/10/2016), το οποίο εφαρμόζεται σε πολλά σχολεία όλης της Ελλάδας.

Περισσότερα...

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω
Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 15 Μάιος 2018

Επίσκεψη στο Ορθόδοξο Ίδρυμα «Ευαγγελιστής Μάρκος»

Με μεγάλη συγκίνηση υποδέχθηκε ο πατέρας Κωνσταντίνος, πρωτοπρεσβύτερος του Ορθόδοξου ιδρύματος Ευαγγελιστής Μάρκος στην Θέρμη, τους μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου μας που στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», πρόσφεραν είδη τροφίμων και ρουχισμού για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Εξήγησε στους μαθητές πως φροντίζει  όσους χρειάζονται στήριξη πνευματική και υλική και κυρίως τις άγαμες μητέρες.

Περισσότερα...

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω
Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Οι μαθητές του Τμήματος Γ1 Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Σε συνέχεια της επίσκεψης του Γενικού Διευθυντή του Παιδικού Χωριού κ. Λουκά Ίσαρη στο σχολείο μας, ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στον καταπράσινο λόφο του Φιλύρου. Οι μαθητές συγκέντρωσαν ρούχα και φιλοτέχνησαν λαμπάδες τις οποίες πρόσφεραν στα παιδιά του Παιδικού Χωριού, εν όψει της γιορτής του Πάσχα. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που καλλιεργεί την έννοια του ενεργού πολίτη και του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, που κάνει αναφορά στον εθελοντισμό και την κοινωνική ενσυναίσθηση.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην Ιεραποστολική Φιλόπτωχη Αδελφότητα «Οσία Ξένη»

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω
Δημιουργήθηκε : Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018

  Εκπαιδευτική επίσκεψη
στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Φιλόπτωχη
Αδελφότητα «Οσία Ξένη»

Στις 7 Μαρτίου  2018 πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη των μαθητών της Β Λυκείου καθώς  Γ Λυκείου της κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής,  στην Ορθόδοξη  Ιεραποστολική Φιλόπτωχη Αδελφότητα Οσία Ξένη στη Περαία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Επικοινωνήστε μαζί μας


                                                                           


Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr
 
Nικ. Καπάτου 6
Ξηροκρήνη
Θεσσαλονίκης
54629
Τηλέφωνο:
Τηλ. 2310735717
Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματο