Αστεροειδής 4 εκ. μίλια από τη Γη

 Οι αστρονόμοι εντόπισαν έναν αστεροειδή, που σε λιγότερο από έναν μήνα θα περάσει κοντά από τη Γη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Το αντικείμενο που ονομάστηκε «2010 ST3» έχει διάμετρο 150 μέτρα και υπολογίζεται πως θα βρεθεί σε απόσταση τεσσάρων εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη μας, στα μέσα Οκτωβρίου.

Είναι ο πρώτος αστεροειδής που εντοπίζεται με τη χρήση ενός νέου εξελιγμένου τηλεσκοπίου Panoramic Survey Telescope & Rapid Response System (Pan-STARRS), το οποίο χρησιμοποιείται πλέον για την ανακάλυψη επικίνδυνων αστεροειδών.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, το αντικείμενο βρισκόταν σε απόσταση 20 εκατ. μιλίων από τη Γη και παρ’ όλο που δεν θα χτυπήσει τον πλανήτη μας, ωστόσο οι επιστήμονες χαίρονται που το νέο σύστημα τους δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουν παρόμοια αντικείμενα όταν ακόμη βρίσκονται εκατομμύρια μίλια μακριά.

Οι περισσότεροι αστεροειδείς είναι ήδη καταγεγραμμένοι, αλλά οι αστρονόμοι θεωρούν πως βρίσκονται πολλοί περισσότεροι που δεν έχουν ανακαλυφθεί και μπορεί κάποια στιγμή να πλήξουν τη Γη. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε καταστροφή κι ερήμωση στην περιοχή που θα έπλητταν, αν και υπολογίζουν πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν ελάχιστα σε χιλιάδες χρόνια.

Πηγή: Real.gr

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86