Κατηγορία: Εκδηλώσεις Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2012

Εκδήλωση λήξης σχολικού έτους 2011-2012

Κατά τη διάρκεια της εορτής λήξης του σχολικού έτους 2011 – 2012, του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, παρουσία του Μητροπολίτου μας κ.κ. Βαρνάβα, εκπροσώπων του Δήμου, καθηγητών Πανεπιστημίου, σχολικών συμβούλων και υπέρ των 200 γονέων που πλημμύρισαν την αυλή, παρουσιάστηκε η πορεία και οι δράσεις του σχολείου στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και ακολούθως παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών στα  πλαίσια της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη παρουσίαση Video και μουσική επένδυση από τη χορωδία του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δειτε  ΕΔΩ

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Βαρνάβας επέδωσε τους τίτλους αποφοιτήσεως Γυμνασίου και Λυκείου και έκλεισε την εκδήλωση απευθύνοντας τον λόγο που ακολουθεί :
 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κυρία Διευθύντρια, και εσάς και τον Σύλλογο και όλους όσους κοπίασαν για να φτάσουμε στο τέλος, μιας εκπαιδευτικής χρονιάς, ενός σχολικού έτους. Ίσως να ήταν για κάποιους κουραστική όλη αυτή η παρουσίαση, όμως στ΄ αλήθεια μέσα από την παρουσίαση σε πολλούς και διάφορους τομείς φάνηκε η ενότητα του Συλλόγου, η εργασία τους, αλλά και των παιδιών μας η συμμετοχή και η προσπάθεια και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους κοπίασαν, καθώς παρουσιάζατε τις ψηφίδες της προσπάθειάς σας στην σχολική χρονιά, το ψηφιδωτό που ως ενότητα εμφανίστηκε, ήταν ένα όμορφο ψηφιδωτό, μια όμορφη εικόνα ενότητας και εργασίας.
Εγώ θα επιμείνω για να πως ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πρέπει να κατανοήσουμε μέσα από αυτήν την κρίση, ότι η έξοδός μας από αυτήν δεν μπορεί να γίνει με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μέσα από την Παιδεία. Η Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση. Και Παιδεία σημαίνει εργασία, σημαίνει δουλειά, σημαίνει εκπαίδευση. Σημαίνει Σύλλογος των καθηγητών που εργάζεται καθημερινά, παιδιά που κατανοούν και βιώνουν αυτό το πνεύμα συνεργασίας, υπακοή και ταπείνωση. Και η Εκκλησία καλλιεργεί όλους εμάς, προς αυτήν την κατεύθυνση. Η πόλης της Θεσσαλονίκης, είναι το μοναδικό σχολείο που διαθέτει με αυτούς τους στόχους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Είναι ένα δημόσιο σχολείο, του Υπουργείου Παιδείας – Θρησκευμάτων και δια Βίου μάθησης, μέσα στην αγκαλιά της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και γενικότερα της πόλης μας, αλλά και έξω από αυτήν, αγκαλιάζοντας και τις γειτονικές όμορες Μητροπόλεις.
Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ τη Διευθύντρια, τους Εκπαιδευτικούς, τα παιδιά μας, τους αποφοίτους της τρίτης τάξης, να συγχαρώ αυτούς οι οποίοι ήδη διεφάνησαν από τους βαθμούς ότι θα έχουν μια καλή πορεία εισόδου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και ειλικρινά χαίρομαι διότι τέτοιου είδους εκδήλωση, πρώτη φορά εμφανίζεται με αυτήν την πληρότητα, στην αυλή του σχολείου μας. Βλέπω βήμα βήμα, να προχωρεί το σχολείο, ήμουν κι εγώ προβληματισμένος, γιατί όλα τα σχολεία διέρχονται Κρίση, όπως όλα τα πράγματα στην Πατρίδα μας. Και χαίρομαι ειλικρινά απόψε που μας δώσατε αυτήν την ευκαιρία, να κατανοήσουμε ότι το σχολείο μας μπορεί να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο, είναι ένα σχολείο με δυνατότητες και προτερήματα, που απουσιάζουν από άλλα σχολεία. Θέλω να σας παρακαλέσω να εντείνετε την προσπάθεια, να επιμείνετε στον αγώνα, να διατηρήσετε την ενότητά σας, να συνεχίσετε τον κόπο και την εργασία σας και να είστε βέβαιοι ότι αυτή θα ανταμειφθεί.
Να χαιρετίσω τους γονείς που βρίσκονται εδώ και εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε αυτό το σχολείο και να προσκαλέσω και τους άλλους, γιατί αυτό το σχολείο πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός καινούργιου ήθους, να λειτουργήσει ως πρότυπο και ως πιλοτικό σχολείο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλούς μου συνεργάτες, τον Πρωτοσύγκελο και τους άλλους Πατέρες. Παρακαλώ πάντοτε να στηρίζουν το σχολείο με την παρουσία τους, με την αγάπη τους, προσφέροντας κάθε ειδική και ηθική βοήθεια. Χαιρετίζω τον κόπο των παιδιών, είδα και μέσα από την χρονιά και μέσα από την παρουσίαση ότι κοπίασαν. Συγχαίρω τον κόπο τους και την προσπάθειά τους.
Η ώρα πέρασε, χαίρομαι για ακόμη μία φορά μαζί σας και να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση και να ευχηθώ η χρονιά που έρχεται να είναι η ομορφότερη και η καλύτερη, με τα ομορφότερα και καλύτερα παιδιά μας, γιατί τα παιδιά αυτού του τόπου είναι σπουδαία, πρέπει να τα στηρίξουμε. Οι οικογένειες, τα σπιτικά και τα νοικοκυριά μας πρέπει να γίνουν κατ΄ οίκον Εκκλησίες. ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, είμαι υπερήφανος για το σχολείο μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ το δάσκαλο της μουσικής και τη χορωδία, που η προσπάθειά τους ήταν σπουδαία και όμορφη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, όλους όσους στήριξαν το σχολειό, τους ευγνωμονώ, όπως και τον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον εκπρόσωπο που έφυγε για μια υποχρέωση, για τη στήριξη που παρείχαν στο σχολείο μας.
Καλή δύναμη και καλό κουράγιο, σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου».
 
 
Στο τόλος της εκδήλωσης ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας.
 

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20