Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠ Μενεμένης

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012

ΚΕΠ - Πολτιστικό Κέντρο Μενεμένης   6/4/2012

Στις 6 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από τους μαθητές του τμήματος Τεχνολογικής κατεύθυνσης με την καθηγήτριά τους κα Ζαραμητροπούλου Νικολέττα στο ΚΕΠ - Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, στα πλαίσια του μαθήματος " Τεχνολογία Επικοινωνιών ", με στόχο τη βιωματική μάθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας στις επικοινωνίες.
Ο προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής του δήμου κ. Αντωνάκης Παναγιώτης μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Δικτύου "Σύζευξις", των δικτύων WiFi και  Puplic HotSpot. Μας ενημέρωσε για τις νέες τεχνολογίες αυτών των δικτύων, καθώς και για τις μελλοντικές επεκτάσεις τους σε παρακείμενα κτήρια του Δήμου. Παράλληλα μας ενημέρωσε για την κατασκευή τηλεματικής υπηρεσίας μέσω του δικτύου, που έχει κατασκευάσει το γραφείο, για τα ΚΕΠ του Δήμου και αφορά έναν ψηφιακό πίνακα, για την ενημέρωση των δημοτών για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Δίκτυο Σύζευξις:  είναι ένα δημόσιο δίκτυο ψηφιακών υπηρεσιών και τηλεφωνίας, που έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα και ενώνει όλα τα δημόσια κτήρια της Έλλάδας, δίνοντας δωρεάν τηλεφωνία μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και ευρυζωνικές διαδικτυακές υπηρεσίες.

WiFi: είναι ένα ασύρματο δίκτυο προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο ενώνει ασύρματα τις υπηρεσίες που εδρεύουν στο πολιτιστικό κέντρο (ΚΕΠ - Βιβλιοθήκη - Πνευματικό κέντρο), δίνοντας δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ και παρέχοντας δικτύωση στο κτήριο με απόλυτη ασφάλεια.

Puplic HotSpot: είναι ένα δημόσιο δίκτυο Ίντερνετ για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
 

 Φωτογραφίες από την επίσκεψη

 

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86