Εκδρομή στη Βέροια - Νάουσα σχ. έτους 2012 - 2013

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010

Ημερήσια Εκδρομή 2013

Στις 14 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στη Βέροια - Νάουσα. Αρχικά επισκεφθήκαμε τους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου της Βεργίνας ένα μοναδικό μουσείο, καθώς έχει χτιστεί εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει τους τάφους, όπως ακριβώς είναι σήμερα.

Στο υπόγειο Μουσείο της Βεργίνας εκτός από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας, θαυμάσαμε ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης. Χρυσά κοσμήματα, όπλα,   πανοπλίες, αγγεία, τοιχογραφίες με εξαιρετικές παραστάσεις και χρώματα που ο χρόνος δεν κατάφερε να σβήσει. Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τη χρυσή λάρνακα με τον πασίγνωστο δεκαεξάκτινο ήλιο, που βρέθηκε στο νεκρικό δωμάτιο του τάφου του Φιλίππου του Β΄, το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς, τη χρυσελεφάντινη ασπίδα, την περικεφαλαία, το μεγάλο σπαθί,  την πανοπλία, τις λόγχες, τις χάλκινες περικνημίδες και το επίχρυσο κολάρο, τα οποία επίσης βρέθηκαν στον τάφο του Φίλιππου του Β’. Η έκθεση στο Μουσείο είναι αφιερωμένη στον Μανόλη Ανδρόνικο, τον αρχαιολόγο που έβγαλε στο φως αυτούς τους θησαυρούς.

Επόμενη στάση μας η Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά. Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει και κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, εξαιτίας του περίφημου θαυματουργού Αγιάσματος που υπάρχει στο χώρο. Η Ιερά Μονή κατέχει ένα τεμάχιο Ιερού λείψανου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, του Θαυματουργού επισκόπου Συμφερουπόλεως, τον οποίο τιμά ιδιαίτερα.

Τελικός προορισμός μας το άλσος του Αγίου Νικολάου με τις πηγές και τους αιωνόβιους πλατάνους στη Νάουσα, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές του τοπίου και να ξεκουραστούν.

 


Φωτογραφίες από την Εκδρομή


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86