Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2013 Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2013 Γράφτηκε από τον/την Ζαραμητροπούλου Νικολέττα

Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου

Στις 2/4/2013 πραγματοποιήσαμε επιμορφωτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου. Οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα Γλώσσα, Λογοτεχνία και Κινηματογράφος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διοργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου σε διασύνδεση με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της Β΄ Λυκείου, καθώς και της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου. Το θέμα ήταν η προσφυγιά και ο ρατσισμός και ο στόχος η εξοικείωση των μαθητών με τις αφηγηματικές τεχνικές, που αξιοποιούνται στη Λογοτεχνία και στον Κινηματογράφο.

Οι μαθητές μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το γύρισμα μιας ταινίας. Αφού παρακολούθησαν αποσπάσματα τριών ταινιών κλήθηκαν να γράψουν το σενάριο της επόμενης σκηνής, να επιλέξουν το μουσικό χαλί και να δημιουργήσουν τα δικά τους κατάλληλα πλάνα για το γύρισμα της σκηνής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου γύρισαν μόνοι τους τις σκηνές που είχαν ετοιμάσει, μπαίνοντας με τον τρόπο αυτό βιωματικά στο ρόλο του σκηνοθέτη, του ηθοποιού, του εικονολήπτη , του ηχολήπτη και οποιουδήποτε άλλου ρόλου είναι απαραίτητος για την πραγματοποίηση του γυρίσματος μιας σκηνής.

Στο τέλος οι μαθητές περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου και είδαν τα εκθέματα του τεχνολογικού εξοπλισμού του κινηματογράφου: παλιές μηχανές προβολής και λήψης, μηχανές προβολής υποτίτλων, ηχητικά συστήματα και μηχανές μοντάζ. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Β’ Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά στοιχεία Τεχνολογίας Επικοινωνιών σχετικά με τον κινηματογράφο, όπως είχαν μελετήσει στο αντίστοιχο μάθημα της «Τεχνολογίας Επικοινωνιών» της Κατεύθυνσης τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Σιάμ Μ., Λαζάρου Δ., Ζαραμητροπούλου Ν., Χατζηγιάννη Α.

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86