Θεατρική Παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. «Το Κύμα»

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013

Θεατρική Παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε.
  «Το Κύμα»

Μια ξεχωριστή παράσταση από το ΚΘΒΕ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Α, Β και Γ Λυκείου του σχολείου μας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στη Μονή Λαζαριστών. ‘’Το Κύμα’’ του Ρον Τζόουνς, σε σκηνοθεσία του Γ. Ρήγα βασίζεται σε ένα πραγματικό πείραμα που διεξήγε με τους δεκαπεντάχρονους μαθητές του ο συγγραφέας, ως καθηγητής ιστορίας, σε Λύκειο της Καλιφόρνιας το 1967. Ένα πείραμα, που διερευνώντας το φασισμό, είχε ως στόχο να αποδείξει ότι οι άνθρωποι μετατρέπονται εύκολα σε όχλο που μπορεί να χειραγωγηθεί. Ένα παιχνίδι ρόλων που γρήγορα έλαβε διαστάσεις ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο…

Το ειδικό βάρος της πραγματικής ιστορίας αφενός αναπτύσσει ένα κριτικό σκεπτικό, αφετέρου καταδεικνύει πόσο εύκολα εκκολάπτονται φασιστικά πρότυπα σε ευάλωτα περιβάλλοντα. Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης έδειξαν το αμείωτο ενδιαφέρον τους γι’ αυτή. Προβληματίστηκαν για τα θέματα που προβλήθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν για το φασισμό και σίγουρα έθεσαν πολλά ερωτήματα στους εαυτούς τους. Η εμπνευσμένη αυτή παράσταση τους έδωσε την ευκαιρία να ενσκύψουν σε θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές : Χατζηγιάννη Α., Καζακλάρη Γ., Χαλκιάς Χ., Μπαιρακτάρης Β., Αγαθονικιάδου Π. και Βαγενά Ε.
Αξίζει να τονιστεί ότι το σχολείο ανέλαβε να καλύψει το χρηματικό κόστος των εισιτηρίων. Έτσι, δωρεάν τα παιδιά απόλαυσαν την καλλιτεχνική δημιουργία. 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86