Εκπαιδευτική επίσκεψη - περίπατος στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2013 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2013 Γράφτηκε από τον/την Καζακλάρη Βέφα

 Εκπαιδευτική επίσκεψη - περίπατος στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης 

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Σχολείο μας στις 31 Οκτωβρίου 2013. Το Μουσείο βρίσκεται στο χώρο όπου σήμερα εδράζει το Στρατηγείο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στεγάζει στις αίθουσές του περισσότερα από δέκα χιλιάδες κειμήλια. Οι συλλογές του μετέφεραν τους μαθητές μας πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν, καθώς, ξεκινώντας από τα Προεπαναστατικά χρόνια , ανασυνέθεσαν κύριες για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη περιόδους, όπως ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στους εκθεσιακούς χώρους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αναπαράσταση της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδοςοι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στους εκθεσιακούς χώρους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αναπαράσταση της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδος.
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των μαθητών όταν περιηγούνταν στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου: “Μνήμες από τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία”, “Έτσι πολεμήσαμε το 1940- 41” , “Σοφία Βέμπο”, “Γκαλερί Ταγμάτων Αριστείας και Στρατιωτικών Μεταλλίων”, “Συλλογή Φορητών όπλων”, “Συλλογή οχημάτων, όπλων και αρμάτων”.
Τόσο οι μαθητές του Γυμνασίου, όσο και του Λυκείου εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για τα εκθέματα και ανέτρεξαν στις ιστορικές τους γνώσεις προκειμένου να κάνουν τους απαραίτητους συνειρμούς . Αποχώρησαν από το χώρο του Μουσείου αποκομίζοντας νέες γνώσεις και εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους.
Μετά την επίσκεψη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διοχετεύσουν την περίσσεια της ενέργειάς τους σε όμορο πάρκο.
Σύσσωμος ο σύλλογος των καθηγητών συνόδευσε τους μαθητές στον περίπατο. Η μετακίνηση των μαθητών έγινε πεζή και με την αστική συγκοινωνία.


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86