Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ‘ΝΟΗΣΙΣ΄

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013 Γράφτηκε από τον/την Λαζάρου Δέσποινα

 Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών
και Μουσείο Τεχνολογίας ‘ΝΟΗΣΙΣ΄

Στις 12 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου –Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος βιολογίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ‘ΝΟΗΣΙΣ΄.

Στην πανοραμική θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου και με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι μακριά από τους νόμους της βαρύτητας της γης και να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά του ουρανού.

Στο Κοσμοθέατρο, μία από τις καλύτερες αίθουσες προβολής στην Ευρώπη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωή του Δαρβίνου από τα νεανικά του χρόνια και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και του επιστημονικού του έργου.

Στην ίδια αίθουσα παρακολούθησαν μια οκτάλεπτη 3D ταινία για το μηχανισμό των Αντικυθήρων, μια μηχανή απίστευτης ευφυίας που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα πριν από δύο χιλιάδες χρόνια και ήταν ικανή να υποδείξει πώς θα είναι ο ουρανός στις επόμενες δεκαετίες από την κατασκευή της, τη θέση του ήλιου και της σελήνης, τις φάσεις της τελευταίας και τις εκλείψεις.

Το ταξίδι στο Νόησις συνεχίστηκε με τον Προσομοιωτή, όπου οι μαθητές είχαν την εμπειρία του ταξιδιού στο Σινικό τείχος, ένα οικοδόμημα με εξαιρετική αρχιτεκτονική και πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

Τέλος, οι μαθητές θέλησαν να δουν πόσο …. ξυράφι είναι το μυαλό τους, μετέχοντας στο Παιχνίδι της Νόησης, με γρίφους και πνευματικά παιχνίδια. Και δεν τα πήγαν άσχημα, καθώς το Γυμνάσιο συγκέντρωσε 320 βαθμούς και το Λύκειο 310 βαθμούς.

Μαζί με τους μαθητές την εκπαιδευτική αυτή εκδρομή απόλαυσαν και οι συνοδοί καθηγητές τους Λαζάρου Δ., Φουτσιτζής Ι., Τσεκουνάρης Μ. και Βαγενά Ε.


 Φωτογραφίες από την επίσκεψη

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86