Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 Γράφτηκε από τον/την Σιάμ Μαρία

Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου

Στις 20/3/2014 πραγματοποιήσαμε επιμορφωτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές του γυμνασίου που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Ξηροκρήνη: ανακαλύπτω, συμμετέχω, ζω στη γειτονιά του σχολείου μου (από την ιστορία στην καθημερινότητα)». Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέματα «Η κάμερα με τα μυστικά» και «Η Θεσσαλονίκη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», που ετοίμασε το σχολείο σε συνεργασία με το μουσείο.

Οι μαθητές μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το γύρισμα μιας ταινίας. Αφού παρακολούθησαν αποσπάσματα τριών ταινιών κλήθηκαν να γράψουν το σενάριο της δικής τους σκηνής, να επιλέξουν το μουσικό χαλί και να δημιουργήσουν τα δικά τους κατάλληλα πλάνα για το γύρισμα της σκηνής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου γύρισαν μόνοι τους τις σκηνές που είχαν ετοιμάσει, μπαίνοντας με τον τρόπο αυτό βιωματικά στο ρόλο του σκηνοθέτη, του ηθοποιού, του εικονολήπτη , του ηχολήπτη και οποιουδήποτε άλλου ρόλου είναι απαραίτητος για την πραγματοποίηση του γυρίσματος μιας σκηνής.

Τους μαθητές υποστήριξαν παιδαγωγικά και συνόδευσαν οι καθηγήτριες: Μαρία Σιάμ, Δέσποινα Λαζάρου, Αμπολία Χατζηγιάννη, Πετρούλα Αγαθονικιάδου. Φωτογραφίες από την επίσκεψη


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86