Επίσκεψη στο Επιβλητικό Ρώσικο Ιστιοφόρο «ΜΙΡ»

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 Γράφτηκε από τον/την Τσεκουνάρη Μιχάλη

 Επίσκεψη στο Επιβλητικό Ρώσικο Ιστιοφόρο «ΜΙΡ»

Μια μοναδική εμπειρία είχαν οι μαθητές Γυμνασίου του σχολείου μας, οι οποίοι συνοδευόμενοι υπό των εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν  στις 9 Απριλίου  το Ρωσικό Εκπαιδευτικὀ Ιστιοφόρο «Μίρ» (Ειρήνη), στον λιμένα της Θεσσαλονίκης. Το τρικάταρτο Ρωσικό σκαρί μήκους 109 μέτρων, του Κρατικού Πανεπιστημίου θαλάσσιας και ποτάμιας ναυσιπλοΐας «Ναύαρχος Μακάροφ» της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγία της Πολωνίας το 1987, έχει διασχίσει όλες τις θάλασσες της Υφηλίου, και αναπτύσσει ταχύτητα 5 έως 20 μιλίων.
Το φετινό ταξίδι του «Μίρ», που πραγματοποιεί θαλάσσια πορεία, με σύνθημα «Δόξα στο Ρωσικό Ναυτικό!»,εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα τριακόσια χρόνια της δημιουργίας του ρωσικού ναυτικού, από τον Μεγάλο Πέτρο και τις νικηφόρες ναυμαχίες επί των Σουηδών το 1714. Ακόμη, θα παραλάβει τη ρωσική εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου, η οποία βρισκόταν για καθαγιασμό στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Η εικόνα μεταφέρθηκε στο πλοίο, όπου θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τέλος του χρόνου, οπότε το ιστιοφόρο θα επιστρέψει στην Αγία Πετρούπολη. Το επιβλητικό ιστιοφόρο ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σκάφους και έλαβαν πληροφορίες για «δράση» του στους ανά τον κόσμο Ωκεανούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιστιοφόρο είχε επισκεφθεί το 2009 και ο Πρόεδρος της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.


 Φωτογραφίες από την επίσκεψη


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86