Πενθήμερη εκδρομή στo Άγιο Όρος

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 05 Μάιος 2014 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 05 Μάιος 2014 Γράφτηκε από τον/την Τσεκουνάρη Μιχάλη

Πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στον Άθωνα της Γ'  Λυκείου

Η ομάδα των μαθητών, συνοδευόμενη από τον κ. Νικόλαο Ρεντάκη (αρχηγός της εκδρομής) και τον κ. Μιχάλη Τσεκουνάρη, αφίχθηκε στην Δάφνη στις 1 το μεσημέρι. Απ΄ εκεί κατευθύνθηκε στις Καρυές, απ΄ όπου επιβιβάστηκε σε όχημα και κατευθύνθηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου κατέλυσε στις 28 και 29 Απριλίου.
Εκεί, προσκύνησε τα Ιερά Λείψανα και τις ιερές εικόνες, παρακολούθησε τις Ιερές Ακολουθίες, άκουσε ψυχοφελή λόγο υπό του Προηγουμένου της Ι. Μονής Πανοσ. Γέροντος Βασίλειου Λαυριώτη, επισκέφθηκε για προσκύνημα το σπήλαιο ασκήσεως του Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτη, Ρουμάνικη την Ιερά Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου, το Αγίασμα του Αγ. Αθανασίου και τις Ιερές Μονές Καρακάλλου και Φιλοθέου. Στις 30 Απριλίου, κατευθύνθηκε στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου και διέμεινε έως και την 1η του Μαίου.
Κατ΄ αυτές τις δύο ημέρες, συμμετείχε στο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μονής και ιδιαίτερα στην παράκληση της Παναγίας της Πορταίτισσας, ξεναγήθηκε στο Μουσείο της. Ακόμη επισκέφθηκε για προσκύνημα την Ιερά Σκήτη του Αγίου Νικολάου στο Μπουραζέρι, όπου είδε μεταξύ των άλλων τη ράβδο και τα επιμάνικα του Αγ. Νεκταρίου – προστάτου των Εκκλησιαστικών Σχολείων και το Πρωτάτον, όπου προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί, ακροάστηκε την ιστορία του ναού και της εικόνας από τον Γέροντα Αρτέμιο και έψαλε : το «Χριστός Ανέστη», το «Άξιον εστί» και «Την τιμιωτέρα των χερουβείμ».
Την επομένη 2α Μαίου, κατέλυσε την Ιερά Μονή Παντοκράτορος. Παρακολούθησε τις Ιερές Ακολουθίες, ξεναγήθηκε στα ιερά κειμήλια και επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη του Προφήτη Ηλία, όπου άκουσε λόγον ωφελείας υπό του Δικαίου πανοσ. Γέροντος Ιωακείμ. Την επομένη, 3 του Μαίου, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, γεμάτη πνευματικές εμπειρίες και εικόνες, υποθήκες και προσωπικές υποσχέσεις για την επόμενη επίσκεψη, στο Αγιώνυμον Όρος, τον τόπο όπου συνυφαίνετε με τον πιο αρμονικό τρόπο, η σιωπή του χρόνου με την Ιστορία, οι αέναοι πνευματικοί αγώνες με την πεμπτουσία της πίστης μας, το φυσικό περιβάλλον με τον άνθρωπο.


 Φωτογραφίες από την επίσκεψη


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86