Συναντήσεις Πολιτισμών

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 05 Μάιος 2014 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 05 Μάιος 2014 Γράφτηκε από τον/την Σιάμ Μαρία

«Συναντήσεις Πολιτισμών»

Ομάδα μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «Ξηροκρήνη: ανακαλύπτω, συμμετέχω, ζω στη γειτονιά του σχολείου μου (από την ιστορία στην καθημερινότητα)» προσκλήθηκε από την εκπομπή «Συναντήσεις Πολιτισμών» στα πλαίσια της προετοιμασίας της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, που θα ολοκληρωθεί με τριήμερες εκδηλώσεις στις 30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στις 5 Μαΐου 2014, στις 15.00 και για μία ολοκληρη ώρα στον FM 100.6, οι μαθητές μας από τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Κροατία από κοινού με τους Έλληνες συμμαθητές τους συζήτησαν, απάντησαν σε ερωτήσεις, περιέγραψαν την εμπειρία τους από τις δράσεις του προγράμματος, αναφέρθηκαν στις χώρες τους, στις γειτονιές τους και στη σχολική ζωή τους.

Οι μαθητές μας από τα Βαλκάνια περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να έρθουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, όταν πρωτοήρθαν και ιδιαίτερα την προσπάθεια τους να μάθουν την ελληνική γλώσσα για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους. Το πολύ καλό επίπεδο των ελληνικών τους επαινέθηκε από την υπεύθυνη της εκπομπής κ. Ρέα Μουμτζίδου, η οποία είναι ειδική σε θέματα πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικής διδακτικής, επιστημονική συντονίστρια του έργου «Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη, πολύγλωττη πόλις».  

Παράλληλα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα στούντιο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης TV100 και ενημερώθηκαν για την ιστορία των ηλεκτρονικών μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παιδαγωγική ομάδα: Μαρία Σιάμ (ΠΕ02), Δέσποινα Λαζάρου (ΠΕ04.04), Αμπολία Χατζηγιάννη (ΠΕ06).

 


 Φωτογραφίες από την επίσκεψη


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86