Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2014 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2014 Γράφτηκε από τον/την Γαλώνη Αικατερίνη

 Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο
της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς

Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη την Τρίτη, 14-10-2014 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β Γυμνασίου και της Α Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Β Λυκείου στα πλαίσια των μαθημάτων project (Β Γυμνασίου και Α Λυκείου) και Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης (Β Λυκείου) είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την περιοδική έκθεση με τίτλο «Νέος και με υγείαν αρίστην... Όψεις της ζωής των νέων στην αρχαία Μακεδονία» και θέμα την καθημερινή ζωή των νέων στη Μακεδονία από τα αρχαϊκά μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.

Οι μαθητές γνώρισαν το πολιτιστικό περιβάλλον της ελληνιστικής και ρωμαϊκής Μακεδονίας, ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με το αρχαίο κάλλος και τη νεότητα», την εκπαίδευση και την αθλητική αγωγή, τον ελεύθερο χρόνο και τη διασκέδαση των νέων, την ενδυμασία και τον καλλωπισμό τους, τους αθλητικούς αγώνες και τη θέση του έρωτα στη ζωή τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι μαθητές είδαν εκθέματα που σχετίζονταν με τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων της ρωμαϊκής εποχής, όπως αντικείμενα περιποίησης σώματος, οικιακό και στρατιωτικό εξοπλισμό, εκθέματα από τα εργαστήρια παραγωγής αγγείων και ειδωλίων από τα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πολυγύρου και από τις αποθήκες της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τα οποία φιλοξενούνταν στην έκθεση.

Συνοδοί στη διδακτική επίσκεψη ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου Κατσιαούνη Μαρία (ΠΕ02), Τσιγκαροπούλου Αθηνά (ΠΕ02) και Φιλιππίδου Σμαρώ (ΠΕ02).
 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86