Λευκός Πύργος - Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 Γράφτηκε από τον/την Σιάμ Μαρία

Διδακτική επίσκεψη στον Λευκό Πύργο
και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος: «Ξηροκρήνη: Γνωρίζω καλύτερα τη γειτονιά του σχολείου μου ως ζωντανό κομμάτι της πόλης μου», καθώς και στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη Πόλη».

Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι μαθητές χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματα και τις πολυμεσικές εφαρμογές του Λευκού Πύργου αντλώντας πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό της πόλης.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος οι μαθητές στις ίδιες ομάδες περπάτησαν στο αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι από τον Λευκό Πύργο μέχρι την πλατεία Ναυαρίνου παρατηρώντας και καταγράφοντας βασικά στοιχεία της πόλης, όπως το οικοσύστημα, τα ιστορικά μνημεία, το κυκλοφοριακό, καθώς και προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών των μαθητών και στις δύο φάσεις αξιοποιήθηκαν βιωματικές τεχνικές, όπως η παρατήρηση, η έρευνα με φύλλα εργασίας και η εξαγωγή συμπερασμάτων βάσει της μελέτης δεδομένων.

Τους μαθητές υποστήριξαν παιδαγωγικά και συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρία Σιάμ (ΠΕ 02), Δέσποινα Λαζάρου (ΠΕ04.04) και Αμπολία Χατζηγιάννη (ΠΕ 06).

 


 


 

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86