Καλλιτεχνικές Συναντήσεις 2015

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 07 Μάιος 2015 Γράφτηκε από τον/την Φουτσιτζή Ιωάννη

«Καλλιτεχνικές Συναντήσεις»
«Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης 2015»

 

Η Πολιτιστική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Ελλάδας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης συμμετείχε στις Καλλιτεχνικές Συναντήσεις στο θέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης την Πέμπτη 07 Μαΐου 2015.

Το πρόγραμμα μας είναι Πολιτιστικό και έχει θέμα «Ας αρχίσουν οι χοροί ... Παραδοσιακοί χοροί Ελλάδας» στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή περίπου 40 μαθητές και έχει σαν στόχο να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στην παράδοση και τους παραδοσιακούς χορούς και να συνεχιστεί η πορεία της χορευτικής ομάδας παραδοσιακών χορών για τρίτο έτος. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος και χοροδιδάσκαλος είναι ο κύριος Φουτσιτζής Ιωάννης, Φυσικός. Στο πρόγραμμα επίσης συμμετέχουν ο Υποδιευθυντής του σχολείου μας κύριος Ρεντάκης Νικόλαος Θεολόγος και οι καθηγητές Τζογάνης Πέτρος Γυμναστής και Χαλκιάς Χρήστος Μουσικός.

Ο πρώτος χορός που παρουσιάσαμε ονομάζεται ΡΑΪΚΟΣ. Τον χορεύουν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, περιοχή Πέλλας.

Ο επόμενος χορός, λεβέντικος χορός που χορεύετε από αγόρια και κορίτσια και προέρχεται από τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Ήπειρο, αλλά συναντάται και στη Θεσσαλία. Είναι συρτός χορός και το τραγούδι ονομάζεται ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ.

Επόμενος χορός ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ από την περιοχή της Θράκης και Ανατολικής Ρωμυλίας. Γρήγορος σχετικά χορός που ξεσηκώνει το καθένα μας. Τους χορευτές μας συνόδευσε το μουσικό κομμάτι ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

Συνεχίσαμε με ένα χορό, επίσης χαρακτηριστικό για την πατρίδα μας, το ΧΑΣΑΠΙΚΟ με την ονομασία του μουσικού κομματιού ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ.

Κλείσαμε με ένα χορό Ελληνικό, πολύ χαρακτηριστικό για την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Προέρχεται από κινηματογραφική ταινία και συνδέθηκε άμεσα με την παράδοση μας. Ονομάζεται ΖΟΡΜΠΑΣ.     

Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε πήρε τις καλύτερες κριτικές από όλους τους παρευρισκόμενους θεατές και υπευθύνους. Απέσπασαν το χειροκρότημα τους και τους ξεσήκωσαν να χορέψουν μαζί τους.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση μαθητές και καθηγητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Βασιλειάδου Ξανθίππη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και των συνεργατών της για την συνεργασία κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Φυσικά ευχαριστούμε και το Δήμο Αμπελοκήπων που μας φιλοξένησε στο χώρο του θεάτρου δίνοντας μας τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι μάθαμε φέτος.


Φωτογραφίες από τη συμμετοχή μας


  


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20