1ο Βραβείο Καλύτερης Περιβαλλοντικής Δράσης 2014 - 2015

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015 Γράφτηκε από τον/την Φουτσιτζή Ιωάννη

«ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ»

 

Το σχολείο μας στο διαγωνισμό «Καλύτερης Περιβαλλοντικής Δράσης 2014 - 2015»  ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές και κέρδισε το 1ο Βραβείο για τη δράση του με τίτλο: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ»Η τελετή απονομής των τριών βραβείων και των επαίνων πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο νέο αμφιθέατρο του ΣΕΥΠ στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό έγινε στα πλαίσια περιβαλλοντικών δράσεων και τη γνωστοποίηση τους στο κοινό. Η καινοτομία με την οποία συμμετείχαμε είναι η έκφραση των περιβαλλοντικών μας προβληματισμών και ανησυχιών μέσα από τη δημιουργία blogwww.waterblog.weebly.comτο οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του παγκόσμιου έτους του νερού 2013 (από όπου προέκυψε και ο τίτλος της δράσης μας),αλλά αναφέρεται γενικά και σε περιβαλλοντικά θέματα. Στο blog οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου εκφράστηκαν για περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα για προβλήματα σχετικά με το νερό με αναζητήσεις από το διαδίκτυο, με ζωγραφιές που δημιούργησαν μόνοι τους, ποιήματα, κατασκευές. Τόνισαν τις χρήσεις του νερού, τη σπατάλη του και τρόπους εξοικονόμησης του. Επέμειναν σε περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν το νερό, όπως για παράδειγμα η αποξήρανση της λίμνης Αράλης και τόνισαν τη σημασία του νερού, συγκεκριμένα του κύκλου του νερού, για το περιβάλλον, τα ζώα , τα φυτά και τον άνθρωπο.

Στο blogαναφέρονται δράσεις μας όπως σε συνέδρια, ευρωπαϊκό κοινοβούλιο νέων, ενδοσχολικές δράσεις και γενικά γνωστοποίηση του blogστο ευρύτερο κοινό και ενημέρωση του για το παγκόσμιο έτος του νερού 2013 και για το παγκόσμιο έτος εδάφους 2015. Επίσης, καταγράφονται περιβαλλοντικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και της πόλεως μας. Τoblogείχε απήχηση στο κοινό άμεσα και η συμμετοχή του καταγράφεται και φαίνεται από σχετικές στατιστικές μετρήσεις. Κλείνοντας αναφέρουμε τη μακέτα που δημιουργήσαμε για το πάρκο μεταξύ των οδών Λαγκαδά και Ιβάνωφ και ενημερώσαμε τους φορείς. Ένα πάρκο που χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένας μεγάλος σκουπιδότοπος στο κέντρο της πόλης. Επίσης, δημιουργήσαμε τη μακέτα και σε ηλεκτρονική μορφή. Η επιβράβευση μας με το 1ο βραβείο από τον όμιλο Σερρών για UNESCO (2013) και από το ΑΤΕΙΘ (2015) μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις δράσεις μας και να τις προβάλλουμε συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και άλλες δράσεις.

Υπεύθυνος Δράσης: ΦΟΥΤΣΙΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΕ0401)


  Φωτογραφίες από τη Βράβευση


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20