Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 Γράφτηκε από τον/την Ζαραμητροπούλου Νικολέττα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015
Ζωντανέψτε τις ιδέες σας! #codeEU
10-18 Οκτωβρίου 2015 »

Οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015», γράφοντας ο καθένας τις δικές του γραμμές κώδικα. Θα πειραματιστούν, θα διασκεδάσουν και θα εξοικειωθούνμε τις βασικές αλγοριθμικές δομές προγραμματισμού.

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου θα προγραμματίσουν με οπτικό τρόπο ήρωες ψηφιακών παιχνιδιών να φτάσουν στο στόχο τους και θα ζωντανέψουν τις δικές τους ιδέες, δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια, μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως  https://studio.code.org, καθώς και με τη χρήση του λογισμικού Scratch.

 

Οι μαθητές του Λυκείου θα προγραμματίσουν σε Γλωσσομάθεια καθώς και σε περιβάλλον App Inventor, όπου θα δημιουργήσουν την πρώτη τους εφαρμογή για φορητή συσκευή Android.

 

Την εκδήλωσή μας την ανεβάσαμε στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Κώδικα:  http://events.codeweek.eu/view/8138/event/

Σας προτρέπουμε να προσπαθήστε και εσείς να δημιουργήσετε τις δικές σας γραμμές κώδικα και προγραμματίστε διασκεδάζοντας στις ακόλουθες διευθύνσεις:

https://code.org/learn

https://studio.code.org/

 

Λάβε μέρος στον διαγωνισμό 'EU CODE WEEK' της ΕΜηΠΕΕ και κέρδισε ένα tablet!

Απάντησε στο ερώτημα "Γιατί να μάθω κώδικα" ή "Γιατί συμμετέχω στην EU Code Week" στο Facebook και στο Twitter στη σελίδα της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ) με το hashtag #codeEU. Επιτροπή της ΕΜηΠΕΕ θα επιλέξει την καλύτερη απάντηση.

Εναλλακτικά, για τους μικρούς μας προγραμματιστές που δεν διαθέτουν λογαριασμό στα socila media, μπορούν να στείλουν μέσω e-mail (του σχολείου ή του γονέα) την απάντησή τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο διαγωνισμός λήγει στις 18 Οκτωβρίου.

 

Γιατί να μάθω προγραμματισμό;

 

Ζούμε σε ένα κόσμο που επηρεάζεται άμεσα από τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία. Ο τρόπος που ζούμε, δουλεύουμε, επικοινωνούμε, ψωνίζουμε και σκεπτόμαστε έχει πλέον αλλάξει δραματικά. Για να τα φέρουμε πέρα με όλες αυτές τις αλλαγές, αλλά και για να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, πρέπει όχι μόνο να κατανοήσουμε το πώς δουλεύει η τεχνολογία, αλλά και να αναπτύξουμε δεξιότητες και ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα εποχή.

 

Η εκμάθηση προγραμματισμού Η/Υ θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε το πως λειτουργούν τα προϊόντα τεχνολογίας, να διερευνήσουμε νέες ιδέες και να δημιουργήσουμε τα δικά μας προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε είτε για τη δουλειά μας είτε για τη διασκέδαση μας. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιήσουμε την δημιουργικότητά μας και θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε μέσα από ομάδες ανθρώπων που είτε κάθονται δίπλα μας, είτε είναι «δίπλα μας διαδικτυακά» σε όλο τον κόσμο!

 

Οι βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Η/Υ θα είναι απαραίτητες σε πολλές θέσεις εργασίας στο κοντινό μέλλον. Το 90% των επαγγελμάτων σήμερα απαιτούν κάποιες βασικές γνώσεις πληροφορικής. Πέραν τούτου, οι πτυχιούχοι Πληροφορικής αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του σύγχρονου εργατικού δυναμικού σε όλους τους τομείς της Ευρωπαϊκής οικονομίας και η ζήτησή τους αυξάνει με ρυθμούς 3% ετησίως. Σε , αντίθεση, ο αριθμός των αποφοίτων σχολών Πληροφορικής, δεν αυξάνει με ανάλογους ρυθμούς, με . αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κενές θέσεις εργασίας στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, παρότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας. Αν το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπιστεί τόσο σε Ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, μέχρι το 2020 θα υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 825.000 κενές θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα σχετικά με την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες.

   
 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86