Μαθητικός Διαγωνισμός «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2022

«Ελληνική Επανάσταση 1821-2021: Μαθητικές διακρίσεις»

Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε ότι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατό και πλέον συμμετέχοντες/-ουσες στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με θέμα: «Ελληνική Επανάσταση 1821-2021». Ειδικότερα, η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Μαρία Αλεξέεβα απέσπασε το τρίτο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ στην κατηγορία εικαστικής δημιουργίας με το έργο της «Ελλάδα εορτάζουσα». Το τρίτο βραβείο των 100 ευρώ απέσπασε επίσης ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Ξενοφών Ακριβόπουλος στην κατηγορία της λογοτεχνικής δημιουργίας με το διήγημά του «Ο Θεός μάς βοήθησε».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Λουκάς Γερμαλίδης και Δημήτριος Τσελίκογλου (λογοτεχνική δημιουργία), καθώς και η μαθήτρια Μαρία Αλεξανδρίδου (Α΄ Λυκείου) μαζί με τους μαθητές Δημήτριο Αλεξανδρίδη (γ΄ γυμνασίου) και Ιωάννη Αλεξανδρίδη (β΄ γυμνασίου) στην κατηγορία του βίντεο-σποτ. Όλοι οι συμμετέχοντες μαζί με τον έπαινο συμμετοχής έλαβαν μια δωροεπιταγή των 20 ευρώ από το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα στις 20 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης».

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Παιδαγωγική καθοδήγηση: Μαρία Σιάμ, Νικολέττα Ζαραμητροπούλου

Τα έργα των μαθητών/τριών μας έχουν αναρτηθεί και στην σελίδα του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως:

Ακριβόπουλος Ξενοφών

Αλεξέεβα Μαρία

Γερμαλίδης Λουκάς

Τσελίκογλου Δημήτριος

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                           Βραβεύσεις

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας


                                                                           


Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr
 
Nικ. Καπάτου 6
Ξηροκρήνη
Θεσσαλονίκης
54629
Τηλέφωνο:
Τηλ. 2310735717
Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματο