«Η ψηφίδα συναντάει το pixel»

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 16 Μάιος 2022

«Ψηφίδες φωτός»
«Εικονικός περίπατος στα θρησκευτικά μνημεία της πόλης μου»

Τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών υπό την επιστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα: «Εικονική γνωριμία με τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης μου». Στο πλαίσιο του παραπάνω Προγράμματος και αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ψηφιακού προγράμματος ArtSteps δημιουργήσαμε το δικό μας εικονικό μουσείο στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμό:

«Η ψηφίδα συναντάει το pixel»

Το εικονικό μας μουσείο εστιάζει και παρουσιάζει εικόνες από τον ξεχωριστό ψηφιδωτό διάκοσμο που έχουν να επιδείξουν τέσσερα μνημεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο άγιος Δημήτριος, η αγία Σοφία, ο Όσιος Δαυίδ και η Ροτόντα. Πρόκειται για μνημεία που αν και ανήκουν σε διαφορετική χρονολογική περίοδο, κατέγραψαν ξεχωριστή ιστορική πορεία ανά τους αιώνες, χαρακτηρίζονται από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και παρουσιάζουν μοναδικά αισθητικά χαρακτηριστικά, τα συνδέει ένα κοινό χαρακτηριστικό: o πλούσιος ψηφιδωτός διάκοσμος. Αυτόν ακριβώς τον ψηφιδωτό διάκοσμο θελήσαμε να παρουσιάσουμε και να αναδείξουμε.

Βοηθά στην περιήγησή σας το play της αυτόματης περιήγησης και όποτε θέλετε την σταματάτε και επικεντρώνεστε σε μία φωτογραφία. Μπορείτε να αξιοποιήσετε το ποντίκι και κυρίως τα βελάκια μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά στο πληκτρολόγιο. Για να ενεργοποιηθούν τα βελάκια πρέπει να πατήσετε μία φορά το ποντίκι μέσα στην έκθεση. Πατώντας κλικ μπορείτε να σταματήσετε την περιήγηση ή να εστιάσετε σε κάποια φωτογραφία, να τη μεγαλώσετε και να αντλήσετε πληροφορίες γι’ αυτή.

Σας ευχόμαστε να έχετε μία ευχάριστη εικονική περιήγηση!!!

Βλέτση Ευαγγελία

Ζαραμητροπούλου Νικολέττα

Ματιάκη Χριστίνα

και οι πάντα δημιουργικοί μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας


                                                                           


Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr
 
Nικ. Καπάτου 6
Ξηροκρήνη
Θεσσαλονίκης
54629
Τηλέφωνο:
Τηλ. 2310735717
Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματο