Ημερίδα 2012

Κατηγορία: Ημερίδες Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012 Γράφτηκε από τον/την Τσεκουνάρη Μιχάλη

" ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ "

Mεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του σχολείου μας, η οποία διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Δήμου της Νεάπολης, στις 14 Φεβρουαρίου 2012. Ο κόσμος που γέμισε το αμφιθέατρο άκουσε τις εμπνευσμένες, τεκμηριωμένες, όσο και πρωτότυπες ανακοινώσεις - εισηγήσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων μας με μεγάλη προσοχή. Οι έγκριτοι ομιλητές από του βήματος καθήλωσαν τους ακροατές διαπραγματευόμενοι τα ακόλουθα θέματα :

Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Παύλου με θέμα «Η πραγματική όψη της οικονομικής κρίσης».

Εισήγηση του κ. Δημήτρη Καψάλα, Δημοσιογράφου-Οικονομολόγου με θέμα «Οι διεθνείς αγορές Χρήματος– πώς φθάσαμε ως εδώ».

Εισήγηση του κ. Βασιλείου Γιούλτση, Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα «Οικονομική κρίση και κοινωνικές επιπτώσεις».

Εισήγηση του πρωτ. Αθανασίου Γκίκα, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. με θέμα «Ο πνευματικός και οι πιστοί ενώπιον της οικονομικής κρίσης».

Να σημειωθεί ότι οι εισηγήσεις, κάλυψαν διεξοδικά όλες τις πλευρές του υπό διερεύνηση θέματος, την πνευματική, την οικονομική, την κοινωνιολογική και την ποιμαντική.

Την ημερίδα προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Αικατερίνη Γαλώνη, πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου μας η οποία απέδωσε ύμνους υπό τη διεύθυνση του μουσικού μας κ. Χ. Χαλκιά και έκλεισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως π. Διονύσιος. 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ  και ηχητικά αποσπάσματα από την ημερίδα μας.

 


Φωτογραφίες από την ΗμερίδαΗχητικά αποσπάσματα ομιλιών


Χαιρετισμός της Διευθύντριας κ. Αικατερίνης ΓαλώνηΕισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. ΠαύλουΕισήγηση του κ. Δημήτρη ΚαψάλαΕισήγηση του κ. Βασιλείου ΓιούλτσηΕισήγηση του πρωτ. Αθανασίου Γκίκα 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86