Ημερίδα 2013

Κατηγορία: Ημερίδες Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 Γράφτηκε από τον/την Τσεκουνάρη Μιχάλη

" Ορθοδοξία και Ελληνισμός "

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η επιτυχία της ημερίδας του σχολείου μας, με γενικό θέμα : «Ορθοδοξία και Ελληνισμός», που πραγματοποιήθηκε χθές στις 5 Μαρτίου 2013, στο αμφιθέατρο του Δήμου της Νεάπολης – Συκεών, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από ακροατές κάθε ηλικίας.

Την αρχή έκανε η χορωδία του σχολείου, η οποία με τη καθοδήγηση του καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής του σχολείου κ. Χρήστου Χαλκιά, απέδωσε με δεξιοτεχνία ύμνους της Εκκλησίας. Η Διευθύντρια του σχολείου η κ. Αικατερίνη Γαλώνη, κήρυξε τις εργασίες της ημερίδας, με λόγο ανεπιτήδευτο, ουσιαστικό, μεστό νοημάτων, διδακτικό. Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος π. Διονύσιος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου, μετέφερε την ευλογία, τη χαρά και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου και ιδρυτού του σχολείου κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος εκτάκτως απουσίαζε στην Αθήνα. Οι εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, του πρωτοπρ. Γεώργιου Μεταλληνού, του κ. Δημήτριου Τσελεγγίδη και του κ. Μιχάλη Τρίτου, Πανεπιστημιακών Δασκάλων κατά κοινή ομολογία στη κυριολεξία καθήλωσαν τους ακροατές και χωρίς αμφιβολία είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομονώσει κάποιος μερικές αράδες από το χειμαρρώδη λόγο τους, για να μεταφέρει όσα μοναδικά μας είπαν, γεγονός που μπορείτε και όσοι δεν παρευρεθήκατε να το διαπιστώσετε και εσείς, στα βίντεο που ακολουθούν πιο κάτω.
Στο μεσοδιάστημα των δύο συνεδριών, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, προσφέρθηκαν αφεψήματα και οι ακροατές, απόλαυσαν μια εξαιρετική έκθεση εικόνων, από χάρτες, γκραβούρες, χειρόγραφα κλπ., η οποία είχε σχέση με την ημερίδα, φωτογραφίες της οποίας μπορείτε να δείτε πιο κάτω. Την ημερίδα έκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος π. Διονύσιος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, επισφραγίζοντας την εκδήλωση. Κατά την έξοδο διανεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στην ημερίδα. Στην Ημερίδα, παρέστησαν σχολικοί σύμβουλοι (Θεολόγων και Φιλολόγων), Καθηγητές Πανεπιστημίου καθώς και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση των εργασιών της Ημερίδας ανέλαβε ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Μιχαήλ Τσεκουνάρης, Θεολόγος - Ιστορικός.

 


Φωτογραφίες από την ΗμερίδαΦωτογραφίες από την ΈκθεσηΟμιλία της Διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Αικατερίνης Γαλώνη και
Χαιρετισμός του Πανοσιολογιώτατου π. Διονύσιου,
ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα

 


Εισήγηση του πρωτ. Γ. Μεταλληνού, ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:  
«Η συνάντηση Ορθοδοξίας –Ελληνισμού και τα αποτελέσματά της»
 
 


Εισήγηση του κ. Δ. Τσελεγγίδη, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα:
 «Η εν Χριστώ ταυτότητά μας ως ορθοδόξων»
 
 


Εισήγηση του κ. Μ. Τρίτου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα:
«Αντιστάσεις κατά του εξισλαμισμού. Οι περιπτώσεις των Δρυϊνουπόλεως Σοφιανού, Νεκταρίου Τέρπου και Κοσμά Αιτωλού»
 
 

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86