Ημερίδα 2015

Κατηγορία: Ημερίδες Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 Γράφτηκε από τον/την Τσεκουνάρη Μιχάλη

 Η 4η Ημερίδα μας

Την Τρίτη στις 17 Φεβρουαρίου 2015 το σχολείο μας διοργάνωσε και πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα: «Από την Παιδεία του Γένους στην Εκπαίδευση των Νεοελλήνων».

 Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Σαράντος Καργάκος φιλόλογος –ιστορικός -συγγραφέας και ο κ. Α. Καραθανάσης Τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ο κ. Καργάκος ανέπτυξε με εξαιρετική γλαφυρότητα και επιστημονική επάρκεια το θέμα : «Ελληνορθόδοξη Παράδοση και Παιδεία». Στη συνέχεια, ο κ. Καραθανάσης παρουσίασε με διεξοδικότητα την αξία παροχής ολοκληρωμένης Ελληνικής Παιδείας στη γενιά που έρχεται.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας όταν έλαβε το λόγο υπογράμμισε πως η μεταλαμπάδευση της Ελληνικής Παιδείας είναι ο μόνος τρόπος οροθέτησης εκ νέου ενός οράματος για τον σύγχρονο ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας.

Το  Πρόγραμμα  και η   Αφίσα   της Ημερίδας


  Φωτογραφίες από την Ημερίδα


 


Ηχητικά αποσπάσματα ομιλιών


Χαιρετισμός της Διευθύντριας κ. Αικατερίνης ΓαλώνηΕισήγηση του κ. Σαράντου Καργάκου με θέμα : "Ελληνοχριστιανική παράδοση και παιδεία"Εισήγηση τουκ. Αθανάσιου Καραθανάση με θέμα: "Αδυναμίες του παρελθόντος και ελπίδες για μια νέα πορεία"Χαιρετισμός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα


 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86