Δράσεις κοινωνικού σχολείου

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2015 Γράφτηκε από τον/την Ζαραμητροπούλου Νικολέττα

Δράσεις κοινωνικού σχολείου

Στις 22 Απριλίου 2015 οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις, για να ενημερωθούν για το κάπνισμα και τις βλαβερές συνέπειές του, στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας και για να περιηγηθούν στην περιοδική Έκθεση «ComputeRevolution» για την εξέλιξη των υπολογιστών στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής.


Κάπνισμα και Σχολείο

Το πρόγραμμα Heart II χρηματοδοτούμενο από το Behrakis Foundation της Βοστώνης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα οργάνωσε ενημερωτική παρέμβαση πρόληψης για το κάπνισμα απευθυνόμενη σε μαθητές.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία, την εξάρτηση, τις αιτίες έναρξης, την προστασία του αυτού μας, να προβληματιστούν πάνω σε αυτά, μέσω μιας διαδραστικής συμμετοχικής παρουσίασης και να εμπλακούν με βιωματικό τρόπο στην παρέμβαση, πραγματοποιώντας μια δημιουργική δραστηριότητα.


 Φωτογραφίες από την ενημέρωση«ComputeRevolution» - Η εξέλιξη των υπολογιστών

Οι μαθητές ακολουθώντας τη χρονογραμμή χάθηκαν στο μαγευτικό κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των παιχνιδομηχανών βλέποντας την εξέλιξή τους μέσα στα χρόνια, ξεκινώντας με τον Άβακα και το μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Παρακολούθησαν στιγμιότυπα από τα δημοφιλέστερα video games, διαφημίσεις από μια άλλη εποχή, φυλλομέτρησαν τεύχη του Pixel, του PCMaster και του User και έπαιξαν σε πραγματικά arcades.

Γνώρισαν παλιούς υπολογιστές όπως Spectrum, Commodore και παιχνιδομηχανές Atari και Nintendo και είδαν το γίγαντα ΙΒΜ 1620, τον πρώτο υπολογιστή που ήρθε στην Βόρεια Ελλάδα, μεγέθους δύο δωματίων.

Για μια εικονική επίσκεψη στην έκθεση πατήστε  ΕΔΩ  (με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Digital Innovations).

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Λαζάρου Δέσποινα ΠΕ04.04 (Βιολόγος), Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20 (Πληροφορικός), Καζακλάρη Γενοβέφα ΠΕ02 (Φιλόλογος).


Φωτογραφίες από την Έκθεση 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20