Συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας 2012

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2012 Γράφτηκε από τον/την Χατζηγιάννη Λίνα
27η Εθνική Συνδιάσκεψη- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας
(27th National Conference –European Youth Parliament)  

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 35 χώρες της Ευρώπης και στόχος του είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. Δε έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα. Κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων εμπλέκει στις δράσεις του περισσότερους από 20.000 νέους από όλη την Ευρώπη, προβάλλοντας την κοινοβουλευτική συζήτηση και ενθαρρύνοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο πάνω σε επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα και σε διεθνές επίπεδο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland.

Στις 14,15 και 16 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώθηκε η 27η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας

(26th National Conference –European Youth Parliament) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας με τη συμμετοχή 84 σχολείων από τα Λύκεια της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης και Θεσσαλίας και 138 μαθητών, για τη Βόρεια Ελλάδα .Αντίστοιχη Συνδιάσκεψη διοργανώνεται και στην Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωριστούν μεταξύ τους τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες-παιχνίδια, να δεθούν σαν ομάδα, έτσι ώστε τη δεύτερη ημέρα να συζητήσουν στις επιτροπές τους επίκαιρα θέματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα σύγχρονα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά ζητήματα με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Παράλληλα κλήθηκαν να βιώσουν πρακτικά και ρεαλιστικά την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (συνεδριάσεις επιτροπών, Γενική Συνέλευση, διαδικασία λήψης αποφάσεων, ψηφίσματα).

Όλη η διαδικασία διεξήχθη στην Αγγλική γλώσσα.

Το κάθε σχολείο μπορούσε να συμμετέχει με δύο μαθητές. Από το Λύκειο μας συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Μιχαηλίδης Νικόλαος ως μέλος της επιτροπής Ανάπτυξης (Committee on Development ). Το θέμα που πραγματεύθηκε η επιτροπή ήταν:

Water – a spring of conflict: How can Europe act to strategically mitigate water stress as a catalyst for armed conflicts and migration in Africa and the Middle East?

Νερό - πηγή σύγκρουσης: Πώς μπορεί η Ευρώπη να ενεργήσει στρατηγικά για να μετριάσει την έλλειψη του νερού ως καταλύτη για τις ένοπλες συγκρούσεις και τη μετανάστευση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή;

Ο μαθητής προετοιμάστηκε και μελέτησε το θέμα του με τη βοήθεια των καθηγητριών του Χατζηγιάννη Αμπολίας (Αγγλικών) και Λαζάρου Δέσποινας (Βιολόγος).


 

 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86