Τηλεδιάσκεψη Εκκλησιαστικών σχολείων

Κατηγορία: Σχολικές Συμμετοχές Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 Γράφτηκε από τον/την Ζαραμητροπούλου Νικολέττα

«Ερωτόκριτος»

Στις 31 Μαρτίου 2017 οι μαθητές /τριες της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας, στα πλαίσια των Δράσεων: 3 «Αξιοποίηση δυνατοτήτων και ευκαιριών για συνεργασίες με άλλα σχολεία» και 4 «Δημιουργία ηλεκτρονικού δικτύου εξ αποστάσεως γνωριμίας, προαγωγής γνώσεων, ψυχαγωγίας, αλληλοβοήθειας, συνεργασίας», επικοινώνησαν διαδικτυακά μέσω Skype με μαθητές του εκκλησιαστικού σχολείου της Λαμίας, με σκοπό την αλληλοδιδασκαλία και τη βιωματική δράση πάνω στο λογοτεχνικό κείμενο του «Ερωτόκριτου» του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του εκκλησιαστικού σχολείου της Λαμίας παρουσίασαν τα ιστορικά στοιχεία του συγγραφέα και την υπόθεση του έργου. Οι μαθητές/τριες του εκκλησιαστικού σχολείου Νεάπολης απέδωσαν θεατρικά, κείμενο του «Ερωτόκριτου» και ερμήνευσαν μουσικά, αποσπάσματα του έργου με συνοδεία μουσικού οργάνου (ούτι).

Την παιδαγωγική καθοδήγηση και ευθύνη της τηλεδιάσκεψης είχαν αντίστοιχα οι καθηγήτριες Αγαθονικιάδου Πετρούλα, Χατζηγιάννη Αμπολία και Ζαραμητροπούλου Νικολέττα από το εκκλησιαστικό σχολείο της Νεάπολης και οι καθηγήτριες Πετρούλια Ελένη  και Κακλή Πηνελόπη από το εκκλησιαστικό σχολείο της Λαμίας.

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86