«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

Κατηγορία: Επισκέψεις Προσώπων Γράφτηκε από τον/την Φουτσιτζή Ιωάννη

«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 οι μαθητές και των τριών τάξεων της Α Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης παρακολούθησαν την ομιλία με θέμα «Τσιγάρο και άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων Πυξίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χρήση, την κατάχρηση και την εξάρτηση από ουσίες, τα είδη των εξαρτήσεων, τις αιτίες χρήσης, τα συμπτώματα και τις συνέπειες που προκαλούν, συμμετέχοντας βιωματικά υπό την καθοδήγηση των ειδικών.
Η ομιλία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης του Κοινωνικού Σχολείου και αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και Υποστήριξης για την Οργάνωση και Υλοποίηση Προγράμματος Αγωγής Υγείας για το Κάπνισμα στα Σχολεία» - «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο», που έχει στόχο την πρόληψη κατά του καπνίσματος και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.
Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Φιλιππίδου Σμαρώ (ΠΕ02) και Φουτσιτζής Ιωάννης (ΠΕ0401).

 


 


 

 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ86