12ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Κατηγορία: Νοιάζομαι και Δρω Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 Γράφτηκε από τον/την Γερμανού Ευαγγελία

  12ος Διεθνής Μαραθώνιος
“ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ομάδα μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Νεάπολης συμμετείχε στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και συγκεκριμένα στον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ. στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και του εκπαιδευτικού προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”.

Συμμετείχαν συνολικά 26 μαθητές του σχολείου μας και 7 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επέλεξαν να ενισχύσουν τους σκοπούς και το έργο του συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδας “ΛΑΜΨΗ” , συμμετέχοντας στη δική τους ομάδα δρομέων και δωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ ανά συμμετοχή.

Την εκπαιδευτική και παιδαγωγική ευθύνη της δράσης είχε η κ. Ευαγγελία Γερμανού, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου και υπεύθυνη του προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω». Στη δράση συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί, κ.κ. Νικολέττα Ζαραμητροπούλου, Ευαγγελία Βλέτση, Ευμορφία Καρακτσάνη, Ευγενία Παπαστάθη, Χριστίνα Μαρκούδη και Πετρούλα Αγαθονικιάδου.

Η συμμετοχή στο δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5χλμ. ήταν για όλους μας μια μοναδική εμπειρία που μας άφησε έντονα συναισθήματα και μοναδικές συγκινήσεις. Οι μαθητές μας εκτός από την ευκαιρία της συμμετοχής και της στήριξης μέσω αυτής του έργου του συλλόγου «ΛΑΜΨΗ», είχαν τη δυνατότητα να δουν και να βιώσουν από κοντά την υπερπροσπάθεια των μαραθωνοδρόμων αθλητών που τερμάτιζαν, καθώς και την υπερπροσπάθεια των ατόμων με κινητικές αναπηρίες που συμμετείχαν επίσης στην αθλητική διοργάνωση.

Επιπλέον,  αντιλήφθηκαν ότι ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας επιτυχίας της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης, αλλά και άλλων αθλητικών γεγονότων αντίστοιχου διεθνούς βεληνεκούς, είναι ο εθελοντισμός. Οι εθελοντές του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν παντού και μοίραζαν απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και την προθυμία τους να βοηθήσουν, είτε στην παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, είτε στη φύλαξη των στενών όλων των οδών κατά μήκος της διαδρομής, είτε στη λειτουργία των σταθμών τροφοδοσίας, είτε στον τερματισμό (μοίρασμα ισοθερμικών κουβερτών, παράδοση αναμνηστικών μεταλλίων, παράδοση προσωπικών αντικειμένων, τροφοδοσία αθλητών), είτε στις ιατρικές υπηρεσίες (γιατροί, φυσικοθεραπευτές, κ.ά.).

Δυστυχώς δεν είχαμε προλάβει έγκαιρα τις προθεσμίες για να δηλώσουμε κι εμείς συμμετοχή...Ευελπιστούμε να ξανασυμμετέχουμε στη διοργάνωση του χρόνου από το πόστο του εθελοντή!

Επισυνάπτεται ευχαριστήρια επιστολή της “ΛΑΜΨΗΣ” προς τους συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων έχουν “καλυφθεί” τα επώνυμα των μαθητών.

 


Φωτογραφίες από τη συμμετοχή μας 
Επικοινωνήστε μαζί μας : mail@lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr

Τηλέφωνο: 2310735717 - Fax: 2310735870

Η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο έχει γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νεαπόλεως © 2014. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη & Σχεδίαση - Ενημέρωση Ιστοσελίδας: Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20